Logo Universiteit Utrecht

Geschiedenis en Didactiek

Informatie examen HAVO-VWO

In 2015 hebben alle HAVO- en VWO-leerlingen een examen gedaan over de Tien Tijdvakken.

Hiervoor zijn 49 Kenmerkende Aspecten geformuleerd en 4 Historische Contexten geschreven.

Zie bij “Lesmateriaal” op deze website voor concrete werkvormen en een handig schema van de 49 Kenmerkende Aspecten en bijbehorende begrippen.

Hieronder staan een aantal links met actuele informatie over het examen en de pilotexamens die al afgenomen zijn:

Een reactie to “Informatie examen HAVO-VWO”

1. a de weerd

De GESCHIEDENIS EXAMEN TRAINER is een nieuw app waarmee je snel en leuk de stof voor het examen en SE’s leert. Kenmerkende aspecten, Historische contexten, tijdvakken het komt allemaal aan bod. Beschikbaar voor Google/Android devices en binnenkort voor Apple/iOS.

Beantwoorden