Logo Universiteit Utrecht

Geschiedenis en didactiek

Didactische workshops voor docenten

 

 

Naast de examenconferenties voor HAVO-VWO (zie http://www.uu.nl/nascholinggeschiedenis) en VMBO (zie hieronder en elders op deze website), bieden we regelmatig actuele workshops aan over geschiedenisdidactiek of het examenprogramma geschiedenis. 


Didactische workshop – “Herziening havo-examen” 
Op donderdag 22 maart zal Hanneke Tuithof vanuit het departement geschiedenis van de UU een workshop over het gewijzigde havo-examen organiseren. Het huidige programma voor het havo-eindexamen is door de ‘verlichtingswerkgroep’ herzien en het aangepaste examen zal in mei 2018 voor het eerst afgenomen worden. Er wordt in deze workshop informatie over de wijzigingen en de didactische consequenties gegeven en we oefenen werkvormen die geschikt zijn voor de examenvoorbereiding. De workshop zal van 13.00 tot 17.00 uur in de binnenstad van Utrecht gegeven worden aan een groep van maximaal 25 docenten. Het is aan te raden om deze workshop met collega’s te volgen.

Interesse? Aanmelden kan via deze link.

Doelgroep: docenten geschiedenis

Datum: donderdag 22 maart 2018 (13.00 – 17:00 uur in de binnenstad van Utrecht)

Kosten: € 220-


Didactische workshop – “Differentiatie en zorgleerlingen in de geschiedenisles” 
Op vrijdag 18 mei zal Hanneke vanuit het departement geschiedenis van de UU een workshop over differentiatie en zorgleerlingen in de geschiedenisles organiseren. In deze workshop bespreken en oefenen we verschillende vormen van differentiatie. Daarnaast bespreken we welke mogelijkheden je hebt om als vakdocent aandacht aan zorgleerlingen te besteden. De workshop zal van 13.00 tot 17.00 uur in de binnenstad van Utrecht gegeven worden aan een groep van maximaal 25 docenten. Het is aan te raden om deze workshop met collega’s te volgen.

Interesse? Aanmelden kan via deze link.

Doelgroep: docenten geschiedenis

Datum: donderdag 22 maart 2018 (13.00 – 17:00 uur in de binnenstad van Utrecht)

Kosten: € 220-

 

 

VMBO-conferentie over het examen geschiedenis 
U wilt uw leerlingen zo effectief mogelijk voorbereiden op het eindexamen geschiedenis. De jaarlijkse vmbo-conferentie is erop gericht u te voorzien van tips en concreet lesmateriaal zodat u de geschiedenislessen goed laat aansluiten op het examen­programma en leerlingen goed voorbereid zijn op het examen. In alle lezingen en workshops krijgt u tips en materiaal die aansluiten bij het examenprogramma. De conferentie is een samenwerking tussen de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, VGN en Prodemos, met waarschijnlijk als thema’s Staatsinrichting en vakdidactiek. Voor het definitieve programma en opgave zie de homepage van deze website (knop bovenaan) of  www.uu.nl/onderwijsadviesentraining/geschiedenis .

Doelgroep: docenten geschiedenis vmbo

Diverse workshops en lezingen

Datum: 3 november 2017 (10.00 – 16.30 uur in de Uithof te Utrecht)

Kosten: € 220-