Geschiedenis en Didactiek

Atlas Cultureel Centrum

Schoolproject: ‘De levensverhalen van migrantenouderen in de klas’ is een initiatief van Atlas Cultureel Centrum, die opereren in Amsterdam, Utrecht, Gouda en Rotterdam. Dit project gaat met verhalen van migrantenouderen aan de slag en geeft ze een podium waar ze trots mogen zijn op hun levensverhaal.

Middels gastlessen op scholen willen Atlas leerlingen/ scholieren kennis laten maken met het begrip ‘migratie’ , ‘cultuur’, ‘erfgoed’ en de geschiedenis van migrantenouderen uit hun stad. Deze gastlessen zijn bedoeld voor de geschiedenisles, maar kunnen ook breder worden ingezet voor burgerschap en maatschappijleer.

Voor wie?

Het project ‘De levensverhalen van migrantenouderen in de klas‘ is geschikt voor scholen die leerlingen/studenten (PO, VO en het MBO) willen stimuleren de wereld te ontdekken. Het project sluit heel goed aan bij leerdoelen in het onderwijs, van bijvoorbeeld taal, wereldoriëntatie, burgerschap en onderzoekend leren. 

Voor meer informatie of een aanvraag kun je terecht op de website: Atlas Cultureel Centrum / schoolproject de levensverhalen van mingrantenouderen