Geschiedenis en Didactiek

Aanmelden gratis pilotworkshops

Op 7 juni 2024 organiseert de Nascholing een gratis pilot voor drie nieuwe workshops:

• Taalgericht geschiedenisonderwijs over begrijpend lezen
  • Taalgericht geschiedenisonderwijs in de bovenbouw
  • ChatGPT in de klas

In de afgelopen jaren hebben we taalgericht geschiedenisonderwijs aangeboden via een basiscursus en een workshop over schrijfvaardigheid. Deze workshops zijn nu herzien. Begrijpend lezen is een nieuw onderwerp omdat het essentieel is voor het effectief werken met geschiedenis. Daarnaast krijgen we regelmatig vragen over de toepassing van een taalgerichte benadering in de bovenbouw, vooral bij toetsvragen tijdens schoolexamens en het centraal examen.

Afgelopen winter hebben we een populair webinar over ChatGPT aangeboden. Daarom hebben we besloten dit om te zetten naar een workshop. In deze workshop staat de vraag centraal: ‘Hoe ga je als docent om met ChatGPT in de lespraktijk en hoe kun je deze tool inzetten?’

Deze gratis pilotworkshops geven een voorproefje van de vernieuwde workshops die later dit jaar, in het najaar, zullen plaatsvinden. We vragen deelnemers om feedback te geven op de workshops van 7 juni. Deze middag duurt van 13.00 tot 16.30 uur (aanvang vanaf 12.30 uur) en vindt plaats in het gebouw Janskerkhof 15a van de Universiteit Utrecht, zaal 001.

Aanmelden kan door op deze knop te drukken en je gegevens in te vullen:

U ontvangt van ons, op een later moment, een mail met het programma en andere benodigde informatie.